Dekton

Dekton bestaat uit 100% natuurlijke materialen (glas, kwarts porselein) dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor dit stenen blad uitzonderlijke eigenschappen heeft. Maar in verhouding met andere bladen van steen is het vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade (chipgevoeliger) aan de rand.

Dekton

Keramiek

Een werkblad van keramiek is stijlvol en ook  nog eens heel eenvoudig te onderhouden. Je kunt kiezen uit vele kleuren en patronen. Het is bijvoorbeeld verkrijgbaar in unikleuren, of met een beton- of marmerlook, waardoor dit aanrechtblad altijd perfect matcht bij de rest van je interieur.

Keramiek is een plaatmateriaal van kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst. Hierdoor maken hitte, vlekken en krassen allemaal geen schijn van kans. Daarnaast is keramiek is ook volledig UV-bestendig. Het materiaal verkleurt dus niet in de zon.

In verhouding met andere bladen van steen is composiet vanwege de hardheid iets gevoeliger voor stootschade (chipgevoeliger) aan de rand en kan het beschadigen als er een hard of scherp voorwerp op valt. Maar wees gerust, het is een hartstikke sterk materiaal dat tegen een stootje kan.

Bepaalde voedingsmiddelen zoals thee, rode wijn, olie en vet zul je bij een composieten blad meteen moeten verwijderen, keramiek kan daar goed tegen. Verder is het een superpraktisch materiaal, voor dagelijkse reiniging is een schoon sopje en afdrogen met een doek al voldoende.

Keramiek

Composiet

Kies je voor composiet, dan kies je voor een luxe uitstraling en onderhoudsvriendelijk werkblad. Composiet bestaat uit gerecycled graniet, kwarts en hars. Een composiet werkblad bevat natuursteen, maar het is dus geen 100% natuursteen.

Het materiaal kan op diverse manieren gepolijst worden, waardoor het een andere look krijgt. Hoe gladder het oppervlak, hoe glanzender het werkblad en hoe dichter de toplaag is.

Doordat het materiaal kras-, slijt- en stootvast is, is composiet perfect geschikt voor keukenwerkbladen. Ten opzichte van natuursteen is composiet in beperktere mate hittebestendig. Gebruik dus altijd een onderlegger, als je een hete pot of pan op je composiet keukenwerkblad zet. Zo voorkom je blijvende verkleuringen. Anderzijds is dit materiaal dankzij het effen oppervlak juist weer hygiënischer dan natuursteen.

Composietsteen is verkrijgbaar in groot formaat platen en is zowel toepasbaar als werkblad en als achterwand.

Composiet is er in verschillende prachtige kleuren, patronen en afwerkingen van mat tot glanzend en van egaal tot gespikkeld (terrazzo). De natuurlijke uitstraling past goed bij een landelijke, moderne of design keuken.

Composiet

Graniet

Hou jij van een natuurlijk interieur? Dan is een keukenblad van graniet iets voor jou. Het steen wordt gedolven en meteen gebruikt voor het blad; er wordt dus geen bestanddeel aan toegevoegd of uitgehaald. Geen enkele soort is hetzelfde, sterker nog, zelf binnen een groeve kan de kleur en structuur van het steen nog variëren. Hierdoor is elk keukenblad van graniet uniek.

 

De ruwe platen worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, waardoor een granieten werkblad een meer of minder glanzende uitstraling krijgt. Het heeft vaak een uitgesproken patroon, waardoor je keuken echt een blikvanger wordt. Graniet is vooral verkrijgbaar in veel donkere kleuren. De tint past zich steeds weer aan de lichtinval aan en laat steeds weer andere patronen zien. 

Graniet is niet waterdicht, je zult het blad regelmatig moeten impregneren. Heb je dat gedaan, dan is het materiaal praktisch in onderhoud. Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is genoeg.